MAXOLUTION®, modern ve verimli çözümler, maksimum esneklik, aynı zamanda düzgün üretim akışı ile eş anlamlıdır. Otomasyon konseptini tamamlamak için, kapsamlı bir servis ve araç-gereç portföyü sunuyoruz. Kapsamlı deneyimimiz ve dünya çapındaki başarımız sayesinde, kendi ihtiyaçlarınız da dahil olmak üzere tüm otomasyon gereksinimlerini anlıyoruz.
Elektirkli monoray sistemi
Elektrikli monoray sistemlerimiz, çeşitli seviyelerde ki taşıma işlemlerini verimliği arttırarak, maksimum verimli seviye de gerçekleştirir.
Kapsamlı deneyim ve dünya çapında başarılı projeler
Kapsamlı deneyim ve dünya çapında başarılı projeler
Kapsamlı deneyim ve dünya çapında başarılı projeler
Otomotiv endüstrisinde 15 yıllık otomasyon deneyimimizle sizler için çalışıyoruz. Mühendislerimiz, dünya çapında bir çok projeyi teknik bilgi ve uzmanlıklarıyla tamamladılar.
Alman otomotiv endüstrisi uzun yıllardır araçlarını, ürün yelpazelerini, ürün mobilitelerini arttırabilmek adına araştırma ve geliştirme süreçlerine para harcamaktadırlar. Geleceğin büyük sorunları arasında, geleneksel tahriklerin ve alternatif yakıtların sürekli geliştirilmesinden, elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasına, otomobillerde dijital devrime ve otomatik sürüşe kadar her şey yer alıyor.
Tüketici kişiselliştirilmiş bir araç, elektrikli, hibrit, benzinli, dizel, e-bisiklet, motosiklet, araba, kamyon, ticari araç, hava taksi… Kısacaso tercihi ne olursa olsun, bunların imalat sürecinde ister otonom ister paylaşım modeli tercih edilsin, en önemli ve belirleyici etken her zaman verimlilik olacaktır.
Otomotiv endüstrisi halihazırda üretim ve imalatda yoğun bir şekilde otomasyonun kullanıldığı birkaç sektörden biridir.
Otomobil üretimi ve otomasyonu uzun zamandır hız kesmeden artış gösterdi ve bunun iyi bir nedeni var, çünkü otomotiv endüstrisi çok dinamik ve üretimde yüksek derecede esneklik talep ediyor.
Akıllı çözümlere bağlı otomasyon, performans ve verimliliği maksimize ettiği gibi, firmalar için daha rekabetçi ve daha karlı ortam hazırlayarak firmaların ihtiyaç duyguğu global rekabete katkı sunar. Yalnızca Endüstri 4.0'ı, veriye dayalı üretimi ve dijital ağ bağlantılı üretimi uygulamaya koyan üreticiler bu rekabet ortamının baskısına dayanabilecektir.
Otomasyon otomotiv endüstrisine nasıl fayda sağlar?
Akıllı üretim tesisleri ve ilgili hızlı esnek lojistik sistemleri, hızla uyarlanabilen ve artan model varyantlarına esnek bir şekilde yanıt verebilen otomobil üretim hatlarına olanak tanır. Otomotiv endüstrisindeki otomasyon otomobil üreticilerine her şeyden önce ekonomik düzeyde fayda sağlar. Otomasyon teknolojisi, verimliliği artırmanın yanı sıra, yalnızca bir parti boyutunda üretime de olanak tanır. Dahası, çalışanlar için sağlık standartlarının iyileştirilmesine yardımcı olur. Endüstriyel robotlar ve mobil transfer sistemleri (AGV'ler) çalışanları destekler ve onları fiziksel olarak zorlu birçok görevden kurtarır, böylece değerli kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Gelecekte otomobil üretimi nasıl olucak?
Esnek üretim hücrelerinde hareket eden tam otomatik akıllı robotları düşünmeden, otomobil üretiminin geleceğini hayal etmek zor.
Ancak, dijitalleşme otomobil üretiminin geleceğine entegre olurken, otomobil üreticileri robotlardan çok daha fazlasına ihtiyaç duyacak:
1) Çalışandan oyuncuya - değişen çalışma dünyasının bazı bölümleri bu bölümde tanımlanabilir. Tamamı için geçerli olmasa da endüstri 4.0 ve gerçek çalışma dünyasının kesiştiği alanlara gelince, geçerliliği de aynı oranda artıyor. Gittikçe daha fazla dijital araç üretime giriyor, montaj işçilerine yardımcı oluyor ve üretim hatlarını esnek, nefes alan üretim sistemlerine dönüştürüyor.
2) Sürücüler beğendikleri araçlara ve tiplerine göre kullanacakları aracı belirleyebilirler. Birçok fabrikada "platform stratejileri" verimli üretimin temelidir. Bu yakın zamanda değişmeyecek, ancak değişecek olan şey, bireysel üretim hücresinin bir sonraki işleme istasyonuna ne kadar akıllı bir şekilde bağlandığıdır. Bu üretim hücrelerinin değişen ve ihtiyaçlara göre gelişen taleplere hızlı bir şekilde adapte olabilmesini sağlayacaktır.
3) Otonom asistan sistemler ağı akıllı fabrikalar içinde ki bireysel üretim ve montaj süreçlerini içerir. Ya sürü zekasına sahipler ya da mobil, akıllı ve ergonomik çalışma tezgahları görevi görüyorlar. Ancak bir siparişi tamamlamak için gereken adımları birbirine bağlamak için elektrikli bir monoray sistemi de kullanıyorlar. Hepsinin ortak noktası, ilgili tüm verileri içeren siber-fiziksel sistemler olmalarıdır.
4) Dijitalleşme ve data paylaşımı state-of-the-art lojistik süreçlerine büyük potansiyel sağlamayı amaç ediniyor. İmalatçılar ve tedarikçiler yeni teknolojileri verimli olarak entegre ettiklerinde sipariş süreci, teslimat durumu, işleme durumu ve ödeme süreçleri ile ilgili veriler şeffaf bir şekilde değiştirilir. Doğru kullanıldığında, veriler esnek ağı yerleşmiş tedarik zinciri kurulmasına yardımcı olur. Bu, taşımacılığı daha verimli, maliyet-verimli, hem de mğşterilerin daha cazip hale getirir. Dijital platformlar arz ve talep durumunu gerçek zamanlı koordine etmeye yarar.
5) Virtual reality (VR) ve augmanted reality (AR) yeni inşa edilmiş veya yenilenmiş tesisler için devreye alma aşamasını önemli ölçüde kısaltmaya yardımcı olur. VR, çalışma istasyonları devreye alınmadan ve optimize edilmeden çalışanların bu istasyonları sanal gerçeklik ile görmelerini sağlar. Yeni/yenilenmiş fabrikadaki çalışmalar tamamlandıktan sonra, artırılmış gerçeklik (AR), uygun bilgi ve talimatlar doğrudan kendi görüş alanlarında görüntülendiğinden, çalışanların yeni süreçleri uygulamaya koymasına yardımcı olur.
6) Veriler, sürücüden kontrol teknolojisine kadar tüm bileşenlerin uçtan uca ağ iletişimi yoluyla üretilir. Veriler daha sonra şirketin kendi bulutu gibi platformlarda depolanır. Daha sonra özel algoritmalar veya AI (yapay zeka) veya makine öğrenimi kullanılarak gerçek durumlar ve bunlardan sapmalar hakkında açıklamalar yapılabilir. Bu, tahmine dayalı bakımın bir parçası olarak tahminler yapmak ve hizmetle ilgili duruş sürelerini planlamak için bir temel oluşturur.